tiistai 14. joulukuuta 2010

Esimerkki kynsiä

Tässä pari kynsimallia millaiset ehkä otan seuraavaksi.
Lähden 22.12 Riikaan ja otan joko siellä tai Suomessa uudet kynnet mutta en ole ihan 100% varma väristä ym maalauksista...

About Nails

RAKENNEKYNSISTÄ

(Vastaukset on laatinut kynsimuotoilija Samu Ketonen, lempinimeltään Mr Manicure.)

Mitä eroa on eri rakennekynsimenetelmillä?
Kynsimuotoilijat käyttävät monia eri rakennekynsimenetelmiä: UV-geelejä, neste- ja jauhemenetelmiä, kuituja ja "valottomia" geelejä. Kaikki nämä tulevat samasta kemiallisesta perheestä eli akryyleista. Nykyään "akryylikynnet" tarkoittavat perinteisellä neste- ja jauhemenetelmällä tehtyjä rakennekynsiä. Neste- ja jauhemenetelmät perustuvat akryyliperheen metakrylaatteihin. Kuidut ja "valottomat" geelit perustuvat syanoakrylaatteihin. UV-geelit ovat perustuneet akrylaatteihin, mutta uudemmat perustuvat metakrylaatteihin. Kaikilla menetelmillä on omat hyvät ja huonot puolensa. Geelikynnet ovat kuitenkin kynsimuotoilun tulevaisuus käyttäjäystävällisyytensä ja luonnollisuutensa vuoksi. Kaikissa menetelmissä kynnen pituutta voidaan jatkaa joko liimattavilla tipeillä tai suoraan muotilla makusi ja tarpeesi mukaan.

Voinko siirtyä toisesta menetelmästä toiseen?
Voit. Yhteensopimattomilla menetelmillä tehdyt kynnet poistetaan kokonaan ennen geelikynsien tekoa. Mikäli sinulla on jo yhteensopivat kynnet, voit suoraan siirtyä huollattamaan niitä.

Pysyvätkö rakennekynnet hyvin?
Rakennekynsien pysyvyys riippuu useasta tekijästä. Luonnollisesti kynsimuotoilijan ammattitaidosta riippuu paljon, mutta parhainkaan kynsimuotoilija ei voi vaikuttaa asiakkaan perintötekijöihin eikä kynnen luonnollisiin ominaisuuksiin. Oikein tehdyt rakennekynnet pysyvät oikein käytettyinä erinomaisen hyvin. Pysyvyyteen vaikuttaa mm. se miten asiakas kynsiään kohtelee, kynnen ominaisuudet sekä aineenvaihdunnalliset ja hormonaaliset tekijät. Ammattitaitoinen kynsimuotoilija osaa tulkita ilmenevät ongelmat ja kertoa sinulle mistä ne johtuvat. Suurin osa ongelmista johtuu yleensä väärästä käytöstä ja epärealistisista käsityksistä. Mikään rakennekynsi ei ole suunniteltu kestämään mattojen ravistelua, ruuvien kiertämistä, kovaa raapimista, jatkuvaa ja suojaamatonta kontaktia kemikaalien kanssa tai kodin remontointia, eivätkä varpaan rakennekynnet Lapissa patikoimista tai kestävyysjuoksua. Silti rakenne- ja varpaan rakennekynnet kestävät paremmin kuin luonnon kynnet. Kynsiesi kestävyys on ennen kaikkea sinusta kiinni. Vain sinä voit olla viime kädessä vastuussa kynsistäsi. Kuuntele siis tarkasti, miten kynsimuotoilijasi neuvoo sinua hoitamaan kynsiäsi ja seuraa neuvoja. Näin saat kallisarvoisista kynsistä kaiken ilon irti.

Kuinka usein rakennekynsiä tulisi huoltaa?
Suosittelemme aluksi huoltoväliksi 3 viikkoa, sillä pysyvyysongelmat ilmenevät yleisimmin heti alussa. Rakennekynnet pysyvät oikein käytettyinä erinomaisina 4 viikkoa tai jopa pidempään. Usein huollon suurin tarve tulee luonnon kynnen kasvusta, rakenteiden pysyen kiinni erinomaisesti. Luonnon kynsi kasvaa viikossa noin millimetrin, jolloin 4 viikossa kynnet ovat kasvaneet lähes puoli senttimetriä! Seuraa aina kynsimuotoilijasi antamaa huoltovälisuositusta. Ammattitaitoinen kynsimuotoilija ei pyri kynimään sinulta rahaa, vaan auttamaan sinua pitämään kallisarvoiset kyntesi parhaassa mahdollisessa kunnossa. Ammattituotteiden käyttö on korkeammasta hinnasta huolimatta Sinulle edullisinta ja turvallisinta.

Ovatko omat kynteni heikot rakennekynsien käytön jälkeen?
Useimmiten kyllä. Ainoastaan alun perinkin hyvin vahvat ja paksut kynnet säilyvät sellaisina. Tämä ei silti tarkoita, että rakennekynnet olisivat jotenkin epäterveelliset tai pilaisivat kyntesi. Omaa kynttä karhennetaan rakennekynsiä laitettaessa ja huollettaessa, mikä voi vaikuttaa luonnon kynnen jäntevyyteen. Tämä vuoksi en suosittele kynsistä luovuttaessa rakennekynsien "täyspoistoa" vaan viimeisenä huoltona kynsien päälle laitettavaa ohutta erikoisgeelikerrosta sekä kynsien lyhentämistä. Tätä kynttä voit huoletta viilata lyhyemmäksi ohjeiden mukaan omien kynsiesi kasvaessa. Geeli kasvaa ulos samalla, kun oma kyntesi pitenee ja vahvistuu samanlaiseksi kuin ennenkin. Uutta kasvavaa kynttä on hyvä ravita kynsimuotoilijan neuvomilla erikoishoitoaineilla ja -lakoilla.

Rakennekynsiäni on huollettu jo useasti ja tipit kasvavat pian kokonaan ulos. Pitäisikö tipit uusia?
Tippien uusiminen on useimmiten täysin sinun päätettävissäsi. Pääsääntöisesti en suosittele tippien uusimista ellei siihen ole erityistä syytä. Lyhyehköissä kynsissä tipit kasvavat ulos nopeasti ja rakennekynsi voidaan tehdä luonnon kynnellekin. Tippien kanssa ongelmana on joskus kynsiliiman haurastuminen: noin 2-3 huollon jälkeen kyntesi saattavat alkaa "mystisesti" napsahdella yksi kerrallaan irti. Mikäli haluat uudet tipit, kerro siitä aikaa varatessasi.

Haluaisin varpaankynteni kesäksi sandaalikuntoon. Sopiiko varpaan kynnen geelaus siihen? Entä talvella?
Varpaan kynnen geelaus sopii erinomaisesti varpaan kynsien kesäehostukseksi. Geelin lisäksi hoitoon voidaan yhdistää ns. ranskalainen pedikyyri eli valkoinen kärki ja kynsikoristeluja. Varpaan kynnen geelaus kestää parhaimmillaan koko kesän! Halutessa niitä voi huoltaa noin 2kk välein, mutta ne voi antaa myös kasvaa luonnostaan pois. Varpaan geelatut kynnet sopivat käytettäväksi ympäri vuoden. Suomalaisethan saunovat ja uivat kalenterin ympäri!

-- -- --

HOITO-OHJEET

Kun olet laitattanut itsellesi Universal Nails rakennekynnet, haluamme että ne kestävät ja että sinulle on niistä mahdollisimman pitkään iloa. Noudattamalla näitä hoito-ohjeita vähennät huollon tarvetta ja saat kynnet kestämään sekä näyttämään edustavilta pidempään.

Näin pidät Universal Nails‐rakennekyntesi huippukunnossa

  • Älä revi tai nypi kynsiäsi, kynsinauhoja tai rakennemassaa
  • Älä käytä kynsiäsi milloinkaan työvälineinä
  • Ole varovainen nappuloiden ja painikkeiden kanssa: käytä sormen niveltä tai muuta apuvälinettä, kuten kynää
  • Ole varovainen kuntosalilla levypainojen kanssa, nostaessasi tavaroita tai laatikoita, avatessasi auton ovea, käyttäessäsi turvavyötä tai vetoketjuja
  • Käytä suojakäsineitä, kun kyntesi tai kätesi ovat alttiina lialle tai kemikaaleille (esim. kotitöissä)
  • Muista hyvä käsihygienia: harjaa kynnen aluset, käytä laadukasta käsipesuainetta ja desinfioi kädet ja kynnet tarvittaessa
  • Vältä kynsilakkojen käyttöä ja turhaa viilaamista

Huom! AcryGel -menetelmän geeli jatkaa kovettumista vielä 24 tuntia ensimmäisen laiton jälkeen. Olethan siis erityisen huolellinen rakennekynsiesi kanssa tämän jakson aikana (ei vedessä liottamista, saunomista tai uimista; kynsiin ei myöskään saa kohdistaa vääntöä tai painetta)!

Huollata rakennekyntesi ammattilaisella eli kynsimuotoilijalla 3‐5 viikon välein. Vaikka kyntesi olisivatkin vielä hyvässä kunnossa, on ne huollettava kynnen kasvun vuoksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. Säännöllisillä huolloilla rakennekyntesi pysyvät jatkuvasti edustavina ja vahvoina.

Hoito huoltojen välissä
Rakennekyntesi pysyvät parhaimmassa kunnossa, kun et laiminlyö kotihoitoa, mutta toisaalta et myöskään ylihoida kynsiäsi. Älä huolestu mikäli kynsimassa on noussut irti kynnen pinnasta, jos se on vähäistä, eikä rakennekynsi pääse taipumaan. Mikäli rakenne irtoaa kynnen pinnasta niin, että kynsi pääsee taipumaan pahasti ja huoltoaika on suhteellisen pian, käytä kynsiliimaa kiinnittämään rakenne kynteen väliaikaisesti. Muista aina kynsiliimaa käyttäessäsi, ettei kynnen alle ehdottomasti jää lainkaan kosteutta tai likaa. Lian ja/tai kosteuden sinetöiminen kynnen alle liimalla voi aiheuttaa bakteeritulehduksen. Mikäli epäröit tai huoltoon on vielä aikaa, ota yhteyttä kynsimuotoilijaasi. Tarvittaessa hän voi varata sinulle ajan kynnen korjaukseen. Vältä rakennekynsiesi viilausta, mutta jos sinun on lyhennettävä kynsiäsi tai tasoitettava teräviä reunoja (esim. halkeamistapauksissa), tee se rakennekynsiviilalla. Älä koskaan leikkaa rakennekynsiäsi. Vältä rakennekynsien lakkausta. Lakka saattaa aiheuttaa massan irtoamista.

Hanki kynsimuotoilijaltasi kotiin sinulle sopivat, tarvittavat hoitotuotteet, joiden avulla pidät rakennekyntesi ja kätesi huippukunnossa.

  • Kynsinauhaöljy tai –voide kynsinauhojen ja kynnen hoitamiseen, jolloin rakennekynnet pysyvät parhaiten
  • Ihollesi sopiva käsivoide päivä‐ ja/tai yökäyttöön
  • Rakennekynsiviila kynsien lyhentämiseen ja tasoittamiseen
  • Kynsiliima rakennevaurioiden korjauksiin (muista että likaa tai kosteutta ei saa koskaan jäädä kynnen alle!)
  • Asetoniton kynsilakan poistoaine, jos käytät kynsilakkaa
  • Käsihygieniatuotteet, kuten sopiva käsipesuaine, käsien desinfiointiaine sekä kynsitahna ja –harja
  • Erikoishoitoaineet, kuten kuorinta, naamio, jne.

Rakennekynsien poisto
Mikäli haluat luopua rakennekynsistäsi, poistata ne kynsimuotoilijallasi. Älä koskaan yritä irrottaa rakennekynsiäsi itse. Tuloksena voi olla kuukausiksi vahingoittunut ja kivulias kynsilevy. Ammattitaitoinen kynsimuotoilija poistaa massan kynneltäsi siten, ettei oma kyntesi vahingoitu. Hän myös neuvoo sinulle, kuinka hoidat kynsiäsi parhaiten poiston jälkeen ja tulevaisuudessa.


http://www.monsterbeauty.net/tietoa-rakennekynsista/